Centrum i Nordjylland – Tornby

Måske ligger denne by ikke helt i centrum for Nordjylland , men for dem der bor i selve byer , føles det sikkert sådan. Byen som har alt. Skole, Brugs, Børnehave med indbygget vuggestue, Skole, Idræts Hal og hele to tog stationer. Her mangler der ikke noget for den store børnefamilie. Jeg vil vove påstå at Tornby er den bedste by i Jylland for en børne familie. Ind til børene når 7. klasse har man ikke brug for andet end det byen kan tilbyde en.

Og skulle man have et arbejde i Brønderslev, Nørresundby eller Aalborg så ligger motorvej E39 kun 7 minutter væk i bil. Tænd for radioen og nyd turen til arbejde. Hvis man ikke ejer en bil har Tornby faktisk hele to tog stationer hvor du kan komme både til Hirtshals og Hjørring. I Hirtshals er der forbindelse med færge til Norge. Og i Hjørring kan du komme med IC4 tog til Frederikshavn eller mod København. I Frderikshavn er der så mulighed for at tage færge til Sverige eller hoppe på toget helt nord på til Skagen. Så hvis man bor i Tornby er der rig mulighed for at komme i kontakt med hele landet. Og endda udlandet hvis man ønsker det.

I Klitplantagen er der rig mulighed for at opleve naturen på tæt hold. Tag på lange vandreture sammen med familien. Selve plantagen vartages af Naturstyrelsen – Vendsyssel. Også mulighed for at indsamle flora som kan bruges til den lokale bjesk. Mens børnene er trætte efter en lang tur ude i naturen kan de voksnene nyde deres egen hjemmelavet bjesk. Der er noget specielt ved at lave sin egen bjesk med forskllige smag.

Cykler man meget mountainbike er klitplantagen og skoven også helt i top. Nogle af de bedste ruter ligger her. Og i weekeden samles rigtig mange sportsfolk og konkurrere mod hinanden. Så det er bestemt ikke kedeligt at bo i denne dejlige by i Nordjylland.

Comments are closed.